Tuesday, February 13, 2007

Om arkivar Curt Hansen

[dette udgør det p.t. for min de facto fungerende hjemmeside]

Universitetsansat forsker, initiativtager til og indtil medio februar 2007 redaktør af bloggen "Forskningsfrihed?". Det var fra starten mit håb at bloggen ville få et selvbærende redaktionsteam af mange bidragydere.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er lidet kendt i den danske andedam, men hvis du googler mig kan jeg afsløre, at jeg (med al respekt) ikke er identisk med min navnebroder, skakmesteren CH.

Jeg vil forsøge via dette arkiv, indenfor rammerne for fair og lovlig brug af midlertidigt tilgængeligt materiale, at sikre en mere vedvarende tilgængelighed (med kildeangivelse) af avismateriale o.l., hvis jeg finder at det har relevans for debatten. Og hvis DU så citeres for noget som du helst vil glemmes for, så kontakt mig blot!

Når jeg ikke her henviser til min person-hjemmeside på mit hjem-institut er det for at undgå beskyldninger om illoyalitet, som jeg (paranoid eller realistisk?) forudser bliver hverdagskost for de forskere på gulvet, som efter den nye universitetslovs indførelse offentligt ytrer sig kritisk om ledelsen og strukturen.

Flere vil sikkert finde det problematisk. En læser skrev d. 18/1-2007 til mig:
Derudover kan jeg godt sidde med en fornemmelse af, at din blog bliver lidt "fordækt", når du ikke vil skrive, hvor du kommer fra. Du har jo dit billede på bloggen, så din arbejdsplads skal nok vide, at du kritiserer dens struktur. Man kan godt fortælle, hvem man er, og hvad man laver, og så samtidigt understrege, at holdningerne på bloggen er helt og holdent dine egne. Jeg synes, man spiller lidt mere med åbne kort på den måde, og det kan jeg personligt bedst lide.

Jeg ved ikke, om du er enig i mine betragtninger?
Mit svar er, at jeg langt hen ad vejen er enig! – M.h.t. hvad jeg laver: Som andre danske universitetsansatte lektorer forsker, underviser, administrerer og formidler jeg, men i virkeligheden er min person ikke vigtig, og i denne sammenhæng er det heller ikke afgørende om mit emne er litteraturteori eller strengteori. Men jeg er reelt bekymret for den p.t. hypotetiske mulighed, at min lokale institutleder, min dekan eller rektor, ser sig så sure på mig (fx over dette initiativ og hvad det måtte føre til) at jeg anklages for illoyalitet, samarbejdsvanskeligheder eller lignende – og givet de ændrede magtforhold på universitetet, føler jeg, at jeg har været nødt til at tage den forholdsregel at holde lav profil.

No comments: